"ВЕРЕН" е издателство и книжарница за християнска литература, създадена през 1991 година. От 1997 година до днес се помещава в книжовния център на столицата ни площад П.Р.Славейков 1.

До днес издателство ВЕРЕН има издадени в жанра християнска литература повече от 200 заглавия, много от които на български автори.  В каталога на издателството има детски книги с тематичен акцент върху християнската вяра и ценности, християнска лирика, библейски коментари, християнска апологетика, книги за духовно израстване,сборници с ежедневни четива на библейски теми, специализирана литература.  "Основно богословие" на Чарлз Райри,  коментарът на Библията в 6 тома от У. Макдоналд и "Преразказана Библия в разкази и картини” на Г.Ингверсен от десетилетия са познати на много читатели с интереси в тази област.  Плод на дългогодишните усилия на екипа на издателството е ревизираното издание на Библията на съвременен български език, чието първо издание беше направено през 2000 г. Ревизията е оценена  от специалистите като едно много сериозно и точно осъвременяване на превода на П. Р. Славейков.  До днес от него  има 7 издания, някои от които се разпространяват само безплатно.

Издателство ВЕРЕН не принадлежи към църковна деноминация и подбира добри книги от всички клонове на християнството. Като цел то си поставя популярното и достъпно запознаване с християнството, както и издаването на книги и коментари, които ще са в помощ на широк кръг читатели за по-доброто познаване на Библията. 
 
За контакт: книжарница ВЕРЕН, София 1000, пл. П.Р.Славейков 1, тел. 02-9816241; 0888-562679 (viber), e-mail: info@veren.org; veren@veren.org, сайт/интернет книжарница veren.bg. Продажби на едро - Борса “Болид”, сутерен, офис 6



КНИЖАРНИЦА "Верен" предлага качествена богословска литература на различни издателства и християнски течения. Тук ще намерите различни издания на Библията на български и чужди езици, библейски атласи, справочни издания, авторитетни библейски коментари, произведения на класически автори от християнската история. Книжарницата предлага и богат избор от книги за човешките отношения, семейството, възпитанието, детска литература, както и информация за различни религии и нови религиозни движения и как да се разпознават опасните за обществото религиозни групи. 

Извън специализираната богословка литература в книжарница ВЕРЕН можете да намерите много детски книги, подаръчни издания, речници и учебници за чуждоезиково обучеиние, кулинарни книги, картички.

Книжарница ВЕРЕН може да бъде намерена и в интернет пространството. Онлайн магазина veren.bg e един от първите онлайн магазини в България и е една отлична възможност за разглеждане на наличните заглавия и поръчката им от разстояние. 

 

КОПИРНИЯТ  ЦЕНТЪР КЪМ КНИЖАРНИЦА ВЕРЕН предлага висококачествено черно-бяло копиране, цветно копиране и принтиране до формат А3, подвързване с метални, пластмасови спирали, термолепене, подвързване по точен размер с ПВС и др., ламиниране, сгъване на брошури и чертежи, книговезки услуги. Изработваме визитки, брошури и печатни материали в малки тиражи.

 

ПЕЧАТ НА КНИГИ В МАЛКИ ТИРАЖИ

Технологията е подходяща за тиражи между 50 и 500 броя - стихосбирки, монографии, учебни помагала.  

ЗАЛА ПОД НАЕМ

"Верен" предлага почасово под наем зала на пл. "Славейков" 1, оборудвана за 80 седящи места. Залата разполага със семинарни маси, шрайбпроектор, екран, флипчарт и пиано. Има възможност за топли и студени напитки и за организиране на кафе-паузи и коктейли.




Новини
Препоръчваме да прочетете
статии по актуални теми и събития
Библейски тестове
реши тестове, събери точки, спечели книги