“Даже и в смеха сърцето може да боли”

Автор: Уилям Макдоналд

Нищо в този свят не е съвършено. Всеки смях е примесен с тъга. Всеки диамант има някакъв недостатък. Всеки човек има някаква слабост на характера. Във всички области на живота винаги има някакво скрито червейче, което гризе ябълката отвътре. Добре е да сме идеалисти – Бог е вложил в нас копнеж по съвършенството. Но също е добре и да сме реалисти – под слънцето няма да намерим абсолютно съвършенство.

Младите хора често си мислят, че тяхното семейство е единственото, в което има караници. Или че само техните родители са посредствени личности. Толкова е лесно да се разочароваме от местната църква и да си мислим, че в другите църкви всичко е розово.
Или пък постоянно търсим идеални приятели. Очакваме от другите съвършенство, въпреки че ние самите не го проявяваме. Трябва ясно да си дадем сметка за факта, че всеки човек има грешки и слабости, някои по-очевидни от други. Колкото по изявена личност е някой, толкова по- явни са обикновено и неговите грешки. Вместо да се разочароваме от грешките на другите вярващи, по-добре е да подчертаваме техните добри качества. А такива също всеки има. Само една личност обаче има всички добри качества накуп – Господ Иисус.
Често си мисля, че Господ нарочно ни е оставил тук долу с един постоянен и никога незадоволен копнеж по съвършенството – за да гледаме нагоре към Него, в когото няма грешка и няма недостатък. В Него е сборът от всички нравствени прелести. При Него няма разочарование.”

Откъсът е от сборника библейски четива за всеки ден "Светлина по пътя" от Уилям Макдоналд
Заглавието е стих от книгата Притчи, 14 глава 13 стих
Новини
Препоръчваме да прочетете
статии по актуални теми и събития
Библейски тестове
реши тестове, събери точки, спечели книги