"ВЕРЕН" е издателство и книжарница за християнска литература, създадена през 1991 година

Издателство ВЕРЕН не принадлежи към църковна деноминация и подбира добри книги от всички клонове на християнството. Като цел то си поставя разпространението на основни познания за християнството, издаването на популярни книги и коментари, които достъпно да обясняват текстовете от Светото Писание.

До днес ВЕРЕН има издадени повече от 100 заглавия, както чужди, така и български автори. Издател е на  "Основно богословие" на Чарлз Райри, както и коментар на Библията в 6 тома от Уилям Макдоналд. През 2000 година на книжния пазар се появи и ревизираното издание на Библията на съвременен български език, плод на дългогодишните усилия на екипа на издателството. Ревизията беше оценена  от специалистите като едно много сериозно и точно осъвременяване на превода на П. Р. Славейков.  През 2011 година ревизията на издателство ВЕРЕН участва в проекта на Мисия без граници "Юбилеен проект безплатна Библия" като повече от 6000 екземпляра бяха подарени в различни градове на страната.

 

КНИЖАРНИЦА "Верен" предлага качествена богословска литература на различни издателства и християнски течения. Тук ще намерите различни издания на Библията на български и чужди езици,  библейски атласи, справочни издания, авторитетни библейски коментари, произведения на класически автори от християнската история. Книжарницата предлага и богат избор от книги за човешките отношения, семейството, възпитанието, детска литература, както и информация за различни религии и нови религиозни движения и как да се разпознават опасните за обществото религиозни групи.

Извън специализираната богословка литература в книжарница ВЕРЕН можете да намерите много детски книги, подаръчни издания, речници и учебници за чуждоезиково обучеиние, кулинарни книги, картички.


Собственик на издателство и книжарница ВЕРЕН е фондация "Свети Методий", която се грижи за набиране на средства за издаването и разпространението на християнска литература в България. Нейните учередители принадлежат към традиционното протестантско вероизповедание. Желанието и усилията им са насочени към популяризиране на основни знания за Библията и християнството в дух на взаимно уважение и толерантност.

Ценовата листа на книгите на Верен с допълнителна информация на български
и английски език

КОПИРЕН ЦЕНТЪР ВЕРЕН

Копирният център ВЕРЕН предлага висококачествено черно-бяло копиране и принтиране до формат А0, цветно копиране и принтиране до формат А3, подвързване с метални, пластмасови спирали, термолепене и др., ламиниране, сгъване на брошури и чертежи, книговезки услуги.

ПЕЧАТ НА КНИГИ В МАЛКИ ТИРАЖИ

ПЕЧАТ НА ИЗДАНИЯ В МАЛКИ ТИРАЖИ . Технологията е подходяща за тиражи между 50 и 500 броя - стихосбирки, монографии, учебни помагала.  За изготвяне на конкретна оферта можете да се свържете с нас на посочените телефони или електронна поща.

ЗАЛА ПОД НАЕМ

"Верен" предлага почасово под наем зала на пл. "Славейков" 1, оборудвана за 80 седящи места. Залата разполага със семинарни маси, шрайбпроектор, екран, флипчарт и пиано. Има възможност за топли и студени напитки и за организиране на кафе-паузи и коктейли.

За още информация - вижте съседните рубрики в този сайт.

Новини
Препоръчваме да прочетете
статии по актуални теми и събития
Библейски тестове
реши тестове, събери точки, спечели книги