Вашата оценка
Киш, Фритата, Кросата

Киш, Фритата, Кросата

Автор: Невяна Кънчева
Издателство: Колхида
Брой стр.: 87
Формат: 20/14/1 см
Тегло: 0.117
Цена: 7.90 лв. (при поръчка през сайта 0% отстъпка)
7.90 лв. (корична цена)
Година: 2012 г.
ISBN: 978-954-672-161-7
Код: 601005
бр

Анотация:

Киш, това е печиво, познато от
векове. Наричат го още „почисти
хладивник“, защото можете да използвате за него
стари парченца колбаси, месо,
сирене, кашкавал, някой и друг поувехнал зеленчук...
Французите го хапват и на закуска,
и на обяд, и на вечеря. Еднакво
вкусен е и топъл, и студен.

Фритата - италиански аламинут, е
„роднина“ на френския омлет, но за
разлика от него, първо се готви на
диска, а след това се запича във
фурната.
Можете да я приготвите с най-
различни продукти. Разбира се,
яйцата са задължителни, другото условие е да не се използват продукти с високо водно съдържание. Поднася се веднага след приготвянето, нарязана
като торта.

Кросата – нещо като пай, нещо като
тарта, нещо божествено вкусно. Този
прочут специалитет, роден в
италианското село, се приготвя от
пясъчно тесто с различни сладки или солени плънки – плодови, шоколадови, зеленчукови, с ядки, сирена, кремове... Но все пак е по-
популярна в сладкия си вариант – като десерт. Може да е открита или закрита – с решетка от ленти тесто.’

Етикети


Свързани продукти

Новини
Препоръчваме да прочетете
статии по актуални теми и събития
Библейски тестове
реши тестове, събери точки, спечели книги