КОСЕ БОСЕ - Български народни приказки

КОСЕ БОСЕ - Български народни приказки

Автор: Ран Босилек; илюстрации Иван Кирков
Издателство: Миранда
Брой стр.: 126
Формат: 33/23,5/1 см
Тегло: 0.650
Цена: 19.95 лв. (при поръчка през сайта 0% отстъпка)
19.95 лв. (корична цена)
Година: 2019 г.
ISBN: 978-619-7078-39-9
бр

Анотация:

Вълшебството на детството се завръща отново при вас с книгата “Косе Босе” на Ран Босилек, илюстрирана от големия български художник Иван Кирков. Много от нас са израснали с тази книга, събрала любимите български народни приказки.

Ран Босилек

Ран Босилек, чието истинско име е Генчо Станчев Негенцов, е роден в Габрово през 1886 година. Той е един от най-обичаните български писатели за деца. Автор е на много приказки, както и на прекрасните стихотворения — „Родна реч“, „Родна стряха“, на сборниците —„Незнаен юнак“, „Неродена мома“, на „Патиланци“. Голямото му по обем творчество е представено в десетки отделни издания и сборници.

Книгата с приказки „Косе Босе“ излиза за първи път през 1923 година и включва 60 от най-хубавите приказки на автора: „Косе Босе“, „Дядо и ряпа“, „Сливи за смет“ и други. Много от читателите помнят това издание, илюстрирано от художника Иван Кирков, издавано няколко пъти през годините.

Иван Кирков

Големият художник Иван Кирков е роден през 1932 г. в Асеновград. Завършва живопис като възпитаник на Кирил Цонев и Илия Петров. Работи в различни области и жанрове — живопис, илюстрация, плакат, сценография. От 80-те години е преподавател и професор в Националната Художествена Академия. Илюстрирал е книги на Елин Пелин, Ран Босилек, Камен Калчев и други. Прекрасните илюстрации към книгата “Косе Босе” носят автентичниястил на художника и са близки по дух и светоусещане до народните приказки на Ран Босилек.

Нека тази книга ви донесе много вълнуващи мигове.

Етикети


Свързани продукти
Новини
Препоръчваме да прочетете
статии по актуални теми и събития
Библейски тестове
реши тестове, събери точки, спечели книги